>> AUKCIJE UZIVO <<
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lazne mape

2 posters

Ići dole

Lazne mape Empty Lazne mape

Počalji od Seki80 Sub Maj 03, 2008 5:32 am

Nailazio sam do sada na milion laznih prepisa..kopija mapa gde navodno po simbolima treba da se nalaze tovari i tovari zlata a uputi vode na mesta gde jedva i sam izadjes pesaka a kamoli da nosis onolike tovare koji se spominju u spisima.Medjutim...buni me jedna stvar! Na tim mestima koje sam pratio po tim "laznim prepisima"...pronalazio sam simbole uklesane u steni...bas kao po spisima..ali je uvek nedostajao kljucni simbol...Razgovarao sam sa jednim Starcem (90 god.)..pokazao mi je kako izgleda prava tapija...necitko napisana ali ne na papiru vec na nekom materijalu slicnom kao Jelenska kozica i rekao mi je da jedino takva mapa moze biti verodostojna ali se ni njoj cak ne moze verovati. Deda je lepo sklopio mapu i usao u kucu.Vise ga nisam video ali sam cuo da je iskopao 2 kazana pre 40 godina ali je platio ceh...umro je pre par godina bez igde ikoga.
Postoje mali milion prepisa...treba li verovati ..pogotovo ako znamo da su to kopije kopija na kojima je svako mogao da doda nesto svoje !Uzmimo u obzir da se i konfiguracija terena tokom tolikih godina drasticno izmenila ! Mislim da je starac bas na to mislio kada je rekao da ni original tapiji ne treba verovati.
Ipak...mozda gresim ?

Seki80

Broj poruka : 6
Datum upisa : 01.05.2008

Nazad na vrh Ići dole

Lazne mape Empty Re: Lazne mape

Počalji od caissasa Ned Nov 23, 2008 10:35 pm

pa vidi druze mozda je nesto od tih tacno a mozda i ne na vise mestima kako ko ponesto pronaslo po neki kazan ili nesto vise ali to sto se nadje zakopano mpra da se deli na jednake delove jer oni traze PRAVDU .ima i kod nas ko sta pronasli ali pola od toga im je zatvorena kuca ostalo je sve pusto a kod nekih i nije ; ima mnogo toga tih zanimljivosti u nasem kraju .pozdrav . SASA .

caissasa

Broj poruka : 4
Godina : 49
Datum upisa : 18.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu